Åre

Our Markets Map

Diös i Åre

Johan Fryksborn

Johan Fryksborn, Affärschef Åre

Vår marknad Åre

Vad gör Åre till en attraktiv ort för Diös?

– Åre har gått från att vara en renodlad skidort till en populär åretruntdestination. Det är numera en av landets hetaste platser för företagsetableringar, nätverkande och gastronomi. Här finns något för alla – året runt – oavsett om man vill åt det pulserande nattlivet, ”Åttaiåttan” eller bor och verkar i byn. Det är en attraktiv plats som kokar av entreprenörer, bland annat inom turism, mathantverk och start up-bolag.

Vad gör Åre till en attraktiv ort för företag och detaljhandel?

– Kombinationen av ett aktivt friluftsliv och toppmoderna lokaler i centrumnära fastigheter gör att många företag vill etablera sig här. Det rör sig alltid mycket folk här och begreppet lågsäsong existerar knappast längre vilket borgar för en väl fungerande handel.

Hur ser samverkan ut med andra aktörer på orten?

– Vi har ett bra samarbete med Näringslivet och Åre Kommun genom Åre Destination och House Be. Det möjliggör fortsatta nyetableringar av stora och små företag.

Vad har Diös fokuserat på i Åre under 2019?

– Vi har bland annat utvecklat toppmoderna kontorslokaler mitt på Åre Torg, utökat House Be med etapp 3 samt etablerat restaurangen Pinchos och Hotell Åre Torg med ett attraktivt ski in-läge.

Hur ser satsningen ut 2020 och framåt?

– Vi kommer att etablera en ny restaurang på Årekompaniet, något som vi vet är efterlängtat av de cirka 300 personer som jobbar där dagligen. På Årekompaniet finns även sedan tidigare Campus, Hälsocentralen, Polisen och STC Gym – samt co-workingaktören House Be som under våren tar ytterligare 500 kvm i anspråk, eftersom de redan växt ur befintliga lokaler. I övrigt ska vi fortsätta vara aktiva i våra hyresgästrelationer, för att fånga upp nya idéer och önskemål som gör att vi kan fortsätta möta den moderna Årebons önskemål och behov.

Inga större projekt just nu.

Marknadshyror och avkastningskrav

Källa: Pangea Research. Siffrorna avser genomsnittet för fastigheter i A-läge.

Hyresnivå, kr/ kvm Avkastningskrav, %
Kontor 1,200 7.25
Handel 1,200 6.50
Bostäder 1,287 4.75